[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
HaberCarsamba.net Çarşamba haberleri, samsun haberleri, samsun çarşamba son dakika haberleri

“Ülkeme Enerji Katıyorum” Projesi Eğitimi

Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çarşamba Ziraat Odası tarafından Çarşamba Karabahçe Güzelleştirme Derneği adına projelendirilen ‘Ülkeme Enerji Katıyorum’ projesinin eğitimi Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Süleyman Asma Toplantı Salonu’nda başladı.

Eğitim öncesinde konuşma yapan Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, “Ziraat Odamızla birlikte İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün hibe desteklerinden üreticimizin faydalanabilmesi adına Karabahçe Güzelleştirme Derneği Başkanımzın da katkılarıyla bir proje hazırladık. Bu proje üreticimiz adına ideal bir proje çünkü üreticilerimizin birçoğu hayvancılık yapıyor.

Hayvancılık yapan üreticilerimiz hayvan gübrelerini kendi arazilerinde kullanıyor. Bu hayvan gübrelerinden biyogaz elde edeceğiz. Biyogaz üretimi basit bir şekilde yapılıyor, bunun için gübre çukuru olacak ve bu gübre çukurunun da üstü kapalı olacak. Üstü kapalı olan gübre çukurundan metan gazı çıkışı olacak ve bu gaz da ısıya dönüştürülebiliyor. Bizim projemizde bir sera yapacağız ve bu gazdan elde edeceğimiz ısıyı da bu seranın ısıtmasında kullanacağız. Bu sayede kışın bu seralarda biber, salatalık gibi ürünler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah Çarşambalı üreticilerimiz için güzel bir proje olacak” şeklinde konuştu.

Akman’ın ardından söz alan Çarşamba Karabahçe Güzelleştirme Derneği Başkanı Mustafa Çakır, projenin yapım aşamasında emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin Çarşambalı üreticiler ve Türkiye için örnek teşkil edebilecek bir proje olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi personel tarafından biyogaz üretimi ve biyogaz ile yapılabilecekler konusunda eğitim verildi. Bir hafta sürecek eğitimin ilk gününe Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ve üreticiler katıldı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ