[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
HaberCarsamba.net Çarşamba haberleri, samsun haberleri, samsun çarşamba son dakika haberleri

Samsun’da Emekli kadınlar resim kursunda buluştu

Bafra Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen resim kursuna 13 emekli kadın katılıyor.

Kurs eğitmeni Serpilay Kocahan Görgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca İstanbul’da çalıştıktan sonra eşiyle Bafra’ya geldiklerini söyledi.

Burada sanat üzerine açık bulunduğunu gördüklerini dile getiren Görgeç, “Bildiklerimi, öğrendiklerimi resimseverlerle, sanatseverlerle buluşturmak istedim, o düşünceyle atölye açmaya karar verdim.” dedi.

Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle kurs vermeye başladığını anlatan Görgeç, “Kursu açtıktan sonra Bafra’nın boş olmadığını gördüm. Sanat aşkıyla dolu ama sanatlarını icra edecek ortam bulamayan birçok hanım arkadaş tanıdım. Kursumdaki hanımlar Bafra’yı sevmeme vesile oldu. Kursa hepsi emekli olan 13 kadın katılıyor.” diye konuştu.

Kursiyerlerden Hatun Arslan da emekli olduktan sonra ne yapacağını düşündüğünü belirterek, “Bir arkadaşımın tavsiyesiyle resim kursuna geldim. Kendime çok güvenmiyordum ama sağ olsun, Serpilay hocam bendeki yeteneği yaptığım resimlerle bana gösterdi. Burada çok mutluyum, çok güzel resimler yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

Emekli Almanca öğretmeni Birsen Öngüt ise yaklaşık 10 yıl önce emekli olduğuna işaret ederek, “Serpilay hanımla çalışmaya başladık bundan önce de resim yapıyordum ama tekniklerini hocamızın desteğiyle öğrenmeye başladık. Arkadaşlarımızla burada çok mutluyuz. Burayı bize açan hocamıza ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Yalçın Ak’a çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ