HaberCarsamba.net Çarşamba haberleri, samsun haberleri, samsun çarşamba son dakika haberleri

Kanalizasyon Taşması Mahalleliyi İsyan Ettirdi: “4 Aydır Çözüm Yok”

Çarşamba ilçesinde bir sokakta yaklaşık 4 aydır devam eden kanalizasyon taşması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, sorunun çözümü için ilgili kurumlara başvurmalarına rağmen henüz sonuç alamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Çarşamba ilçesi Sungurlu Mahallesi Kirazbucağı Sokak’ta yaşayan mahalle sakinleri, kanalizasyondan büyük miktarda atık suyun taştığını ve durumun hem çevre hem de halk sağlığı açısından risk oluşturduğunu ifade etti. Taşmanın yaşandığı noktaya yakın bir kargo işletmesinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, her gün yüzlerce kişinin bu alandan geçtiğini söyledi.

Mahalle sakinlerinden biri yaşadıkları durumu şu sözlerle anlattı:
“Yaklaşık 4 aydır bununla mücadele ediyoruz. Aramadığımız yer, başvurmadığımız kurum kalmadı. SASKİ’ye ve CİMER’e müracaat ettik fakat bir adım yol alamadık.”

Kanalizasyondaki taşmanın uzun süredir devam ettiğini dile getiren vatandaş, bölgedeki yoğun insan trafiğine de dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Göründüğü gibi kanalizasyondan büyük miktarda taşma var. Buraya insanlar bakıyor, ileride kargo var. Her gün yüzlerce kişi geliyor ama bir türlü çözüme ulaşamadık. Muhatap bulamadık.”

Mahalle sakinleri, sokakta yaşayan herkesin durumdan şikayetçi olduğunu belirterek sorunun bir an önce giderilmesini talep etti.

Bölge sakinleri, kanalizasyon taşmasının çevre kirliliğine ve kötü kokuya yol açtığını belirterek yetkililerin soruna kalıcı çözüm bulmasını istiyor. Vatandaşlar, özellikle yoğun kullanılan bir noktada yaşanan sorunun halk sağlığını tehdit ettiğini ifade ediyor.

HABER MERKEZİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Samsun Son Dakika Samsun Haber Mobil Sohbet