[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
HaberCarsamba.net Çarşamba haberleri, samsun haberleri, samsun çarşamba son dakika haberleri

“İnşallah Çiftçimizin Ürünü Tamamen Yanmaz”

Çarşamba ilçesine bağlı yüksek kesimlerdeki mahallelerde etkili olan kar yağışının ardından muhtarlarla birlikte incelemede bulunan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “İnşallah don olayı olmaz ve çiftçimizin ürünü tamamen yanmaz” diye konuştu.

Çarşamba ilçesine bağlı yukarı kesimlerdeki mahallelerde kar yağışının ardından incelemelerde bulunan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Yeşildere, Eğridere, Kabaceviz, Güldere, Bezirgan, Karakaya, Konukluk, Gülören, Aşağı Musalla, Selimiye, Deyincek ve Koldere Mahallelerimizde bulunan fındık bahçelerimizde incelemelerde bulunduk. Yüksek kesimlerde kar yağışı olduğundan haberdardır, ancak bu kadar kar yağışı olduğunu tahmin etmiyorduk. Konu ile alakalı olarak muhtarlarımızla görüşme sağladıktan sonra fındık bahçelerimizde incelemelerde bulunmaya geldik. Eğer don olayı olursa fındıklarımızda büyük zarar olur. Daha önceki soğuklarda TARSİM tarafından yapılan incelemelerde yüzde 60-70 oranında ürün kaybı olduğu belirtilmişti. Daha önce 2014 yılı Mart ayında böyle bir kar yağmıştı ve soğuk olmuştu, şu anda da o zamankine benzer hava şartları var. İnşallah çiftçimiz daha büyük zarara uğramaz. Çiftçimiz zaten pandemiden dolayı biraz sıkıntı içindeydi. İnşallah bu soğuk hava şartları çiftçimizi daha büyük zarara uğratmaz” şeklinde konuştu.

İNŞALLAH DON OLAYI OLMAZ

Nisan ayının ortalarına yaklaşıldığı günlerde yerde yaklaşık 25-30 santim kar olduğunu dile getiren Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Havalar Nisan ayının neredeyse ortasına gelmemize rağmen çok soğuk ve yerde yaklaşık 25-30 santim kar var. İnşallah don olayı olmaz ve çiftçimizin ürünü tamamen yanmaz.”

Haber: Yaşar KARAMAN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ