[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
HaberCarsamba.net Çarşamba haberleri, samsun haberleri, samsun çarşamba son dakika haberleri

Hedef, 100 bin imza – Amaç, Unutturmamak

İlkokul öğretmen ve öğrencileri “Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına 100.000 imza” adını verdikleri projeleri için Türk Bayrağının işlendiği beyaz zemine ilk imzaları artırdılar. 2020 yılında ki 23 Nisan’a kadar tamamlamaya çalıştıkları imzalı Türk Bayraklarını Çarşamba’da sergiledikten sonra TBMM’ye götürmeyi planlıyorlar.  Projenin amacı ise milli mücadele ruhunu unutturmamak olarak belirtiliyor.

ANLAMLI PROJEYE İMZA ATTIRIYORLAR!

Samsun’un Çarşamba ilçesi Şehit Nuri Pamir İlkokulunun 2.sınıf öğretmen ve öğrencileri anlamlı bir projeye imza attırıyorlar. Bu yılın içinde Samsun’da kutlanan  Milli Mücadelenin 100. Yılı sonrasında “Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına 100.000 imza” adını verdikleri çalışmaya başladılar.  İlk İmzaları Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım’ın attığı  bayraklar,  ardından Çarşamba Tarihi Köprüsünde halka açıldı. Halkada seslenen öğretmenler imza için herkesi  okula davet ettiler.

8 AYRI BAYRAK BİRLEŞECEK

Şehit Nuri Pamir İlkokulu 2.sınıf öğretmenleri; Ayşe Çemrek,  Ayşe Küçük, Erol Kurt, Süveyla Yüksel, Ömer Faruk Yüksel, Mehmet Sayındı ve Hatice Bakıcı ile bu 7 ayrı sınıfın öğrencilerinin birlikte sürdürdükleri proje için 6 metrekare  ebadında 8 ayrı beyaz bezin  ortasına  70 santimetreye 1 metre büyüklüğünde 8 ayrı Türk Bayrağını diktirdiklerini ifade eden öğretmenler, ” 7 sınıf öğretmenleriyle   bir zümre toplantısında alınan ortak karar neticesinde “ Milli Mücadelenin 100. Yılında 100.000 imza’ projesini hayata geçirmek istedik.  İmzaların tamamlanmasından sonra bayraklar birleşecek” dediler.      

SERGİLENİP MECLİSE GÖTÜRÜLECEK 

7 öğretmen 200 öğrenci ile büyük bir gururla çalışmaya başladıklarını vurgulayan öğretmenlerden Hatice Bakıcı, ” Bunları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına kadar imzalatıp bu 8 ayrı parçayı birleştirdikten sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ilçemizde sergileyeceğiz.Sonrasında da TBMM ‘ye göndermeyi planlıyoruz” dedi.

Öğretmenler ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler:

Bu proje 1.Dünya Savaşı sonunda  halkımızın yoklukla  karşı karşıya kaldığı yıllarda düşman askerlerine karşı gösterdiği üstün  azmin ve başarının öyküsünün öğrencilerimize anlatılması aktarılması  için amaçlanmıştır. Bunun ayrıca; 19 Mayıs 1919 da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı Kurtuluş Savaşı mücadelesini, kongreleri, TBMM’nin açılmasını, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını, çok çalışmamız gerektiğini anlatan ve öğreten bir proje olmasını istedik.

ÖVGÜLERLE İMZALADILAR

Makamında proje için ilk imzayı atan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan,” Milli Mücadelenin 100. Yıl anısına 100.000 imza projesine bizde katıldık. Proje için Şehit Nuri Pamir İlkokulu  2. Sınıf öğretmenleri ve öğrencileri misafirimiz oldular. 23 Nisan 2020 tarihine kadar 100.000 imzanın toplanması ve çocuklarımızla birlikte Şehit Nuri Pamir İlkokulunda bayramı kutlamak dileğiyle kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım’da böyle anlamlı ve milli ruhlu bir çalışmaya gururla imza attığını belirttikten sonra öğretmen ve öğrencileri kutlayarak, ” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bayrağımızı birlikte açacağız” dedi.   

                                                                                                                                     Ahmet Naci KILAVUZ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ