[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
HaberCarsamba.net Çarşamba haberleri, samsun haberleri, samsun çarşamba son dakika haberleri

Fındık Kaç Lira?

Fındık hasadının sona ermesi ve üreticinin fındığını piyasaya indirmesinden sonra şu anda Çarşamba’da zahireler fındığın kilosunu kaç liradan alıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Temmuz’da Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyatının kilogramda 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyatın kilogramda 16,5 lira olarak açıklamasından sonra 21 Ağustos ayında Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımına başladı. Fındık fiyatı ile ilgili detay haberimizde yer alıyor.

HACI TORAMAN – ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI MECLİS BAŞKANI

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman, “Şu anda 50 randıman fındığın kilogram fiyatı kabuklu ve levant fındık olmak üzere 17 lira ila 17 lira 50 kuruş arasında alınıyor. Rekolte beklenenin altında olmasına rağmen bu sene fındık fiyat bakımından üreticinin yüzünü güldürdü. Fındık ihracatına baktığımız zaman da 2018 yılı Eylül ayına göre bu sene tam 2 katı ihracat yapmışız. Bu da ülke ekonomisi için önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZTÜRK

Öztürkler Tarım sahibi Emre Öztürk ise fındık fiyatının üreticiyi memnun ettiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Özellikle İtalya’da 125 bin ton fındık rekoltesi beklenirken 50 bin ton fındık rekoltesi olması fındık ihracatının artmasında büyük önem taşıyor. Fındık fiyatı bu sene üreticiyi de, esnafı da memnun etti. Rekolte beklenenin altında olmasına rağmen bu sene fiyat açısından üreticinin yüzü güldü.”

SERCAN ALBAYRAK

Fındık fiyatının 17 ila 17 lira 50 kuruş arasında değiştiğini dile getiren Albayrak Ticaret sahiplerinden Sercan Albayrak, “Fındık rekoltesi beklenenin altında olmasına rağmen fındık fiyatı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fiyatlar seviyesinde seyrediyor ve 50 randıman fındık şu anda 17 ila 17 lira 50 kuruştan işlem görüyor. Ayrıca ihracatımızın bu sene artması da ülke ekonomisinden bir kazançtır” dedi.

HASAN SANDIKÇI

Fiyatın memnun edici olduğunu dile getiren Sandıkçı Tarım Ürünleri sahiplerinden Hasan Sandıkçı ise şunları dile getirdi:

“Bu sene Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyatının kilogramda 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyatın kilogramda 16,5 lira olarak açıklandı ve şu anda 50 randıman fındığın kilosu 17 ila 17 lira 50 kuruştan alınıyor. Rekolte beklenenden düşük olmasına rağmen ihracattaki artış ve fındık fiyatı bu sene üreticimizin yüzünü güldürdü.”

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ