[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
HaberCarsamba.net Çarşamba haberleri, samsun haberleri, samsun çarşamba son dakika haberleri

Ergün ve Avcı’dan Tepki: “Biz Santrale Her Zaman Karşıyız!”

1 Aralık Pazar günü Çarşamba Zübeyde Hanım Meydanı’nda Biyokütle Enerji Santrali’ne karşı gerçekleştirilen basın açıklamasında bulunamamaları nedeniyle bilinçli olarak dedikodular çıkarıldığını dile getiren Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, “Çıkarılan bu dedikodular tamamen algı oluşturmak için, biz bu santrale her zaman karşıyız!” dediler.

Bazı kesimler tarafından bilinçli olarak dedikodular çıkarıldığını söyleyen Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Biz santral inşaatının başladığını öğrendiğimiz ilk günden itibaren santralin karşısında olduğumuzu, enerjiye asla karşı olmadığımızı, ancak santralin yerinin yanlış olduğunu ve santralin yerine karşı olduğumuzu söyledik ve bütün açıklamalarda da Ayvacık Ziraat Odası Başkanımız Erdal Avcı ile en ön safta yer aldık. Ancak bazı kesimler 1 Aralık’ta gerçekleştirilen basın açıklamasında bulunmamamızla alakalı asılsız dedikodular çıkarıyorlar” şeklinde konuştu.

TARIM FUARINDAYDIK

Çarşamba Ovası’nın Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olduğunu ve Çarşamba’da tarımın bitirilmek istenmesine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getiren Ergün sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Biz ziraat odaları olarak yıllardır tarım fuarlarına katılıyoruz ve üreticilerimizi de bu fuarlara götürerek yeniliklerden haberdar olmaları adına mücadele ediyoruz. Ziraat odaları üreticinin kendini geliştirmesi adına onlara yardımcı olmak durumundadır. Çünkü üreticimizin ürettiği ürünlerden kazandığı para ile tüm ilçe ekonomik anlamda kalkınma sağlıyor. 1 Aralık günü Çarşamba Zübeyde Hanım Meydanı’nda Biyokütle Enerji Santrali’ne karşı gerçekleştirilen basın açıklamasında yer alamamamızın nedeni de tarım fuarında bulunmamızdır. Antalya ilinde gerçekleştirilen Growtech Eurasia Tarım Fuarı’na katıldık ve basın açıklaması ile tarihi çakıştığı için de açıklamada yer alamadık. Bununla alakalı kimse bizim geri adım attığımızı zannetmesin. Biz bu santralin bu ovaya kurulmasına her zaman kaşıyız. Birilerinin dedikodu çıkararak algı oluşturmaya çalışmasına gerek yok!”

BUGÜN AÇIKLAMA OLSUN YİNE EN ÖNDE BİZ OLURUZ

Growtech Eurasia Tarım Fuarı’nda bulunmaları nedeniyle basın açıklamasına katılamadıklarını söyleyen ve çıkarılan dedikodulara tepki gösteren Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ise şunları dile getirdi:

“Santral inşaatının başladığını öğrendiğimiz gün santral inşaatının önünde ilk basın açıklamasını biz gerçekleştirdik. Ardından Eğercili Mahallesi’nde, Dikbıyık Mahallesi’nde ve Çarşamba Abdullahpaşa Meydanı’nda gerçekleştirilen bütün basın açıklamalarında biz vardık. Birileri son açıklamaya katılamamamız nedeniyle dedikodu çıkararak bizim geri adım attığımız imajını yaratmak istiyor, ancak biz en başta söylediğimiz gibi Çarşamba Ovası’nda ve çevresinde tarımın bitirilmemesi adına bu santralin yerine karşıyız ve her zaman da karşısında olacağız. Bugün bir açıklama yapılsın, eğer il dışında olmazsak yine en önde biz olacağız. Bununla alakalı olarak santralin yanında olup dedikodu çıkaranlar da bunu bilsin!”

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ