[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/kI8VUn][img]https://i.hizliresim.com/kI8VUn.gif[/img][/url]
HaberCarsamba.net Çarşamba haberleri, samsun haberleri, samsun çarşamba son dakika haberleri

“Fındıkta Çatlak ve Çürük Oranı Güncellendi”

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Erdal Avcı, fındık üreticilerinin TMO’nun kapısından dönmesine sebep olan ‘çatlak ve çürük’ oranlarının güncellendiğini müjdeledi.

Karadeniz Bölgesi’ndeki Ziraat Odaları’nın fındık üreticileri lehine vermiş olduğu mücadelenin Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından olumlu karşılandığını söyleyen Erdal Avcı, “Taleplerimizin meyvelerini aldık. TMO fındık alımlarında yüzde 5 olan çatlak oranını yüzde 10’a, yüzde 3 olan çürük oranını ise yüzde 5’e çıkarmıştır. Fındık alım tonaj oranı ise yüzde 50 olarak güncellenmiştir” dedi.

Fındık üreticilerine müjdeli haberi verdiklerini için mutlu olduklarını kaydeden Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, “Çiftçimiz ürününü TMO’ya satamadığı için tüccara mahkum kalıyordu. Piyasada fındık değerinde satılamıyordu. Yeni düzenleme ile çiftçimiz ürününü çok rahat bir şekilde TMO’ya satabilecek. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ