HaberCarsamba.net Çarşamba haberleri, samsun haberleri, samsun çarşamba son dakika haberleri

CHP Çarşamba’da Gövde Gösterisi Gibi Bayramlaşma

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çarşamba İlçe Başkanlığında Kurban Bayramı vesilesi ile bayramlaşma programı düzenlenirken partililer bayramlaşma programına yoğun katılım sağladı.

Bayramlaşma programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çarşamba İlçe Başkanı Bilgihan Bakır, “Bugün partimizde sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Bu kalabalığı görünce daha da mutlu oluyorum. Bölünmeden, parçalanmadan, saray baskısı ve vesayetler altında yargı kararı çıkartılarak partimizin ele geçirilmeye çalışıldığı bir dönemde hep birlikte burada toplanarak aramızdaki dostluğu pekiştirebilmişiz. Dargınlıkları, küslükleri yok saymışız. Bu nedenle her birinizi her birimizi kutluyorum. Bugün aynı anda Genel Başkanımız Özgür Özel, Ankara’da Güven Park’ta bayramlaşma törenini gerçekleştiriyor. Buradan da kendisine selamlarımızı iletiyor destek mesajlarımızı yolluyoruz.

İktidar partisinin ilçe başkanı bayramlaşma programı organize ediyor. Bayramlaşma programı dini duyguların pekiştiği günlerdir ancak kendileri 45 dakika boyunca Cumhuriyet Halk Partisi hakkında konuşuyor. Buradan da bize cevap hakkı doğuyor. Yargı eliyle Beştepe’nin marifetiyle gerçekleştirdikleri bizim partimizin iç meselesini konuşarak kendilerine oy devşirme fırsatını yaratmaya çalışıyorlar. İktidar partisi, ahlak seviyesini koruyarak kendi sınırımızı aşmadan önceki dönem il başkanı şimdiki milletvekili ağıza alınmayacak laflar söylüyor. Burası Çarşamba biz burada kardeşçe yaşamayı şiar ediyoruz. Hak ettiklerini ve duymaları gerekenleri Çarşamba İlçe Başkanlığı olarak her zaman kendilerine duyuracağız. Görüyorum ki hiç birinizde yılgınlık yok, dimdik ayaktayız ve iktidara bir adım uzaktayız. Partimizden istifa etmek için sürekli arayanlar var, ‘yeni yol haritası nasıl olacak?’ diye soranlar var. Genel Başkanımız Özgür Özel iktidara giden yolda bizlere hangi yolu çizerse oradayız. Partimize şimdi daha çok sahip çıkmalıyız. Ben bu duygu düşüncelerle hepinizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu’nun konuşmalarına ilişkin açıklama yapan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ise şunları söyledi:

“Partimizin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel tüm zorluklara rağmen Güven Park’ta bayramlaşma programı düzenlerken Çarşambalı vatandaşlarımız partimizden istifa etmeyi düşünüyorsa biz 3 yıllık süreçte Çarşamba’nın sorunlarını Meclis’te gündeme getirirken onların gönüllerine yeterince girememişiz demektir. Pireye kızıp yorgan yakma anlamına gelecek istifaların ben bugünün konusu olmadığını düşünüyorum. Bütün üyelerimizin davet edildiği bir danışma kurulu toplantısına bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. O danışma kurulunda burada ilçe başkanımıza verilecek iradeyi Ankara’da Genel Başkanımız Özgür Özel’e götürecek bir iradeye ihtiyaç var. ‘Mutlak butlan’ ifadesi ortaya çıktığı andan itibaren ilçe başkanımız gereken iradeyi yönetimi ile birlikte ortaya koydu. 2 buçuk yıl önce değişim kurultayında değişimin yanında olduk. Mutlak butlan sayesinde bir kağıt parçasında kendilerine tevdi edilmiş görevlerini ifa etmeye çalışan, Genel Merkezi zapt etmeye çalışanların 2 buçuk yıldan bu yana baskısı ve mobbingi altındayız. Biz görevimizi il örgütümüzle, ilçe örgütümüzle yapmaya devam edeceğiz. AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı kendi politikalarını anlatsın. Bizi konuşacak fırsatı onlara vermeyeceğiz. Aksine 35 yıldır çözülmeyen sulama kanalı projelerini, emeklinin durumunu, çiftçi fındığını sökerken alternatif yol üretememelerini daha çok gözlerine sokarak vatandaşa anlatacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara yürüyoruz. Bu yaşananlara karşı daha çok birbirimize tutunup birlik olmalıyız ve sahada insanlara kendimizi daha iyi anlatmalıyız. Ben bu duygularla hepinizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Son olarak söz alan CHP Cumhurbaşkanı Aday Ofisi Sağlık Politikaları Yönetim Kurulu Üyesi Arman Üney, “Çarşamba bir okuldur. Ben Çarşamba’da ilk eczaneyi açtığımda büyüklerimden şunu öğrendim; çalışırsanız yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Meslek siyasetim dışında Türkiye siyasetinden hiç kopmadım. Ama son dönemde yoğun olarak bu sürece devam ediyorum. Bu yolun sonu iyi olacak. Ben bunu çok net gördüğümü ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl sonra yerel seçimlerde birinci parti oldu. Her seçim sonrasında yine mi olmadı dediğimiz noktadan Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde öyle bir noktaya geldik ki artık biz önümüzü daha iyi görür hale geldik. Kamuoyu anketlerinde de bunu gördük ve bugünkü olayların sebebi de budur. Biz ana muhalefet partisiyiz ama mevcut iktidar karşımızda muhalefet gibi oldu. O nedenle çizgimizi bozmadan daha çok çalışmamız gerekiyor. Ben hepinizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bayramlaşma programına CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Çarşamba İlçe Başkanı Bilgihan Bakır ve CHP Cumhurbaşkanı Aday Ofisi Sağlık Politikaları Yönetim Kurulu Üyesi Arman Üney’in yanı sıra Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, CHP Önceki Dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, eski ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

HABER: MEHMET EMİN COŞKUNDERE

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Samsun Son Dakika Samsun Haber Mobil Sohbet